Pilot continuproces repolymerisatie tot topkwaliteit rPET
Terug naar projecten Chemie

Pilot continuproces repolymerisatie tot topkwaliteit rPET

De uitdaging van dit project zit in het opzetten van een continuproces om van polyesterafval te komen tot topkwaliteit polyester. Hiervoor gaat CuRe Technology een repolymerisatiemodule integreren in haar bestaande pilot installatie. Het bedrijf heeft alle kennis in huis om een topkwaliteit rPET (gerecycled polyethyleentereftalaat) te maken vanuit polyesterafval. Wat nog ontbreekt is het aantonen van de processtappen in een continuproces.

Van PET naar rPET

Of het nu om nieuw of gebruikt polyester gaat: CuRe Technology recyclet het tot in lengte van dagen. Door middel van een energie-efficiënte oplossing kunnen zij polyesterafval transformeren tot nieuwe grondstoffen. Het resultaat is een volledig circulaire polyesterketen. Het is dan ook niet verrassend dat het bedrijf twintig kilo polyesterafval per uur kan zuiveren. In een continu proces. Hiervoor heeft CuRe Technology een chemische doorbraaktechnologie ontwikkeld die polyesterafval beperkt afbreekt en na zuivering direct weer opbouwt naar niewu te gebruiken polyester. Hierbij gaat het een energie-efficiënt en kosteneffectief proces waarmee PET kan veranderen in rPET. 

Duurzame technologie

De technologie van CuRe Technology kan met recht een doorbraak genoemd worden. Het recyclet namelijk de soorten PET die nu nog niet recyclebaar zijn. Bijvoorbeeld omdat het polyester gekleurd, vervuild of te complex is. rPET maken van PET is duurzaam. Zeker als je bedenkt dat 91% van alle polyester ter wereld nu niet recyclebaar is. Dat is zo’n zeventig miljard kilo per jaar! Ook krijgt het gerecyclede polyester betere eigenschappen. Zo kan CuRe Technology chemisch gerecycled polyestergranulaat van hoge kwaliteit maken. Zeg maar gerust polyester van topkwaliteit. Geschikt voor bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal, kleding en recyclebare petflessen. Dit idee zet dan ook een ware polyesterrevolutie in gang. 

Onze samenwerking

  • Opdrachtgever CuRe Technology B.V.
  • Samenwerking sinds 2018
Klaas

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Klaas
Mail Klaas