Vacature Subsidiemedewerker

Functieomschrijving

Als subsidiemedewerker (24 – 32 uur) werk je zorgvuldig aan de voorbereiding, begeleiding en afronding van innovatieve projecten van ondernemingen, kennisinstellingen en clusterorganisaties. Het gaat meestal om langlopende trajecten binnen verschillende subsidieregelingen, vaak met meerdere samenwerkingspartijen. Dit maakt het complex, niet alleen qua aanvraag opstellen, maar vooral ook bij de uitvoering van het project. Samen met collega’s ben jij verantwoordelijk voor het houden van het overzicht voor onze opdrachtgevers, het bewaken van de voortgang van projecten en het helpen inrichten van de projectadministratie. In deze rol ondersteun je de projectcoördinator en jouw collega adviseurs bij het succesvol laten uitvoeren van subsidieprojecten. Je voelt je verantwoordelijk voor het verantwoordingsproces en signaleert wanneer acties niet opgepakt worden. Je bekijkt zaken vanuit meerdere invalshoeken en maakt deze bespreekbaar. Je bent klantgericht en denkt mee, zowel met collega’s als met klanten. Je hebt oog voor hun situatie, wensen en behoeften en stemt daar de werkzaamheden op af. Je stelt prioriteiten om de kwaliteit te bewaken. Je verricht je werkzaamheden met een grote mate van zorgvuldigheid en zelfstandigheid. Ben jij klantgericht en accuraat? Heb je affiniteit met adviseren en controleren? Dan is deze baan misschien wel wat voor jou.

Wat ga je doen?

Als subsidiemedewerker ben je de spin in het web van het adviseren en begeleiden van toegekende innovatieprojecten. Daarbij moet je denken aan de volgende werkzaamheden:

 • Controleren en rapporteren - Je controleert en beoordeelt formulieren en financiële documenten zoals begrotingen en jaarrekeningen. Je toetst de projectadministratie en de verantwoording van onze klanten financieel en juridisch. Hierbij ken je de administratieve voorschriften en de procedures. Je hebt de capaciteit om zaken vanuit meerdere invalshoeken te bekijken.

 • Adviseren en meedenken – Je signaleert administratieve en inhoudelijke verbeterpunten en stemt deze af met de desbetreffende adviseur.

 • Afwikkelen en bewaken – Je faciliteert en adviseert subsidieadviseurs in het procedurele deel van het aanvragen van subsidies en het afwikkelen van beschikte projecten. Na een subsidietoekenning handel je de beschikte projecten van begin tot eind af. Samen met de projectcoördinator bewaak je deadlines in het verantwoordingsproces en zorg je ervoor dat tijdig voortgangsrapportages en vaststellingen zijn opgesteld en ingediend.

 • Procedures en werkprocessen - In samenwerking met je collega’s bewaak en ontwikkel je procedures en (digitale) werkprocessen.

 • Wet – en regelgeving – Je volgt de wet- en regelgeving op het gebied van subsidies en samen met collega’s vertaal je deze naar hulpmiddelen en advies aan klanten voor het inrichten en bijhouden van de projectadministratie.

Wie wij zijn

ASQA Subsidies staat voor uitstekende ondersteuning en advisering van onze klanten op het gebied van subsidies. Wij helpen uiteenlopende organisaties en consortia met projecten t.a.v. uiteenlopende thematieken om succesvol een beroep te doen op complexe subsidieprogramma’s. De klant is hierbij altijd het vertrekpunt in onze dienstverlening; met een persoonlijke manier van werken en communiceren zijn wij sparringpartner van innovatieve ondernemers en kennisinstellingen. De mooiste waardering krijgen we van onze klanten die ons een gemiddeld rapportcijfer geven van een 8,3.

In een gedreven en gezellig team begeleiden wij organisaties en kennisinstellingen gedurende alle fasen van het subsidieverwervingsproces en helpen wij klanten de weg te vinden in de wereld van subsidieregelingen en subsidieverstrekkers. Onze dienstverlening kenmerkt zich altijd door de kernwaarden: klantgericht, flexibel, slagvaardig, proactief, betrokken en zorgvuldig.

Functie eisen

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Opleiding in bedrijfseconomie, accountancy of financieel administratief medewerker;
 • Werkervaring als financieel administratief medewerker of subsidiemedewerker is een pré;
 • Accuraat, flexibel, gestructureerd en analytisch vaardig;
 • Goede beheersing van Microsoft Excel;
 • Communicatief vaardig.

Wat bieden wij?

 • Een leuke baan met veel zelfstandigheid binnen een jong en hecht team;
 • Marktconform salaris;
 • Reiskostenvergoeding.

Ben jij enthousiast geworden van deze functie en wil jij graag een rol spelen in subsidieprojecten? Stuur dan jouw motivatie en jouw CV aan ASQA Subsidies B.V., ter attentie van Klaas Zijlstra (office@asqasubsidies.nl).

Voor meer informatie over de vacature kun je ook contact met ons opnemen en zijn we bereikbaar op het nummer 050-2057887.