Energiezuinig douchen
Terug naar projecten Digitale transitie

Energiezuinig douchen

SpinsR.D ontwikkelde een innovatief en energiezuinig concept voor een douchesysteem. Een systeem dat energie en water bespaart zonder dat de gebruiker het merkt.

Slim en actief

Het energiezuinige douchesysteem heeft slimme, actieve systemen en sensoren. Deze systemen en sensoren creëren een luchtstroom om de persoon heen. Hierdoor koelt het warme water minder snel af. Zo kunnen gebruikers de temperatuur lager zetten, en toch hetzelfde comfort behouden.

Energie besparen

Het innovatieve en energiezuinige douchesysteem is inmiddels succesvol ontwikkeld. Het eerste prototype is in staat om zich tijdens het douchen aan te passen om water en energie te besparen. Tijdens de ontwikkeling van het prototype is er veel geleerd. Daarmee legde SpinsR.D een sterke basis voor de verdere ontwikkeling van het concept. Met de VIA-subsidie kon SpinsR.D bovendien de risico’s in de ontwikkeling van het prototype beperken. En verder werken aan andere duurzame innovaties. Op dit moment werken de ondernemers aan een volgend prototype en onderzoeken ze hoe ze het douchesysteem het beste op de markt kunnen brengen.

Meer projectvoorbeelden zijn onder de projectenpagina te vinden.

Onze samenwerking

  • Opdrachtgever SpinsR.D
  • Samenwerking sinds 2016
Rolf

Meer weten over het project?

Neem contact op met Rolf
Mail Rolf