Vacature projectontwikkelaar

Ben jij een echte relatiemanager én krijg jij energie van duurzame innovaties? En kun je niet wachten om aan de slag te gaan met sterke en veelbelovende samenwerkingsprojecten relevant voor Noord-Nederland? Stroop je mouwen dan maar vast op voor deze droombaan. 

De baan
Als projectontwikkelaar bij ASQA ben je actief binnen diverse sectoren en maak je cruciale verbindingen om te komen tot nieuwe (publiek-private) samenwerkingsprojecten. Je bent op de hoogte van de meest kansrijke innovatieve bedrijven en ontwikkelingen in Noord-Nederland. Bij het initiëren en ontwikkelen van nieuwe subsidieprojecten kijk je onder meer naar de innovatieve waarde, de gezamenlijke innovatieambitie en de politieke en maatschappelijke doelen. Ook neem je de nieuwe wet- en regelgeving mee, evenals veelbelovende ontwikkelingen in het vakgebied. Je bespreekt deze in het team en maakt voor de klant of het consortium concreet wat er nodig is om de kansrijke projectideeën uit te voeren en te behalen. Vervolgens vertaal je de input van de opdrachtgever naar strategische en concrete projectplannen. Daarbij ben je het aanspreekpunt voor de projectpartners en externe partijen. De aanvraag voor financiering begeleid je in stappen. Samen met je projectteam bepaal je het eindproduct.

Verbinden
Als ondernemende projectontwikkelaar werk je samen met veelbelovende en sterke organisaties en onderzoeksgroepen. Je vormt en verbindt initiatieven, (MKB)-bedrijven, startups, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties in (Noord-)Nederland. Denk aan het project Industry 2030 van de Rijksuniversiteit Groningen. Ook informeer je organisaties over de mogelijkheden van de verschillende programma’s en projecten. Zo zorg je ervoor dat innovatieve projecten in (Noord-)Nederland van de grond komen en help je organisaties bij het waarmaken van hun innovatieambities. Je zorgt bovendien voor valorisatie van nieuwe technologieën door de kennis en capaciteiten van kennisinstellingen om te zetten in innovatieve producten en processen van bedrijven. Uitdagend werk!

En jij
Je hebt een afgeronde wo-opleiding in een (technisch) bedrijfskundige of (technisch) commerciële richting, of aantoonbaar werk- en denkniveau. Daarnaast heb je tenminste drie tot vijf jaar relevante werkervaring. Je werkt graag intensief aan meerdere projecten tegelijk en kan snel schakelen. Daarbij heb je affiniteit met innovatie, kennisvalorisatie, financiering en ondernemerschap. Je bent organisatorisch sterk, commercieel vaardig, accuraat en een doorzetter. De Nederlandse en Engelse taal beheers je mondeling en schriftelijk uitstekend. Je weet ideeën om te zetten in resultaat en de voortgang te rapporteren in het managementteam. Ook beschik je over een netwerk in het innovatie-ecosysteem van Noord-Nederland. Daarmee genereer je interessante leads. Een netwerk op het gebied van opkomende technologieën is een pré. In teamverband kunnen werken en een proactieve houding zijn belangrijk voor het goed vervullen van deze functie. Tot slot ben je in het bezit van een rijbewijs B.

Het aanbod
We bieden je een afwisselende, uitdagende fulltime baan in een dynamische en ondernemende organisatie. Met veel zelfstandigheid binnen een jong en hecht team. Je krijgt de kans om aan projecten te werken op het gebied van onder andere circulariteit, chemie, biotechnologie, waterstof, digitalisering en kunstmatige intelligentie. Ook bieden we je de ruimte voor eigen creativiteit in projecten, samenwerkingen en businesscases. Daarbij krijg je alle kansen om je verder te ontwikkelen. Uiteraard met een marktconform salaris, reiskostenvergoeding en collectief pensioen. De standplaats van deze functie is Groningen.
 
Solliciteren
Ben je klaar om impact te maken? Dan leren we je graag kennen. Stuur je curriculum vitae en motivatie per e-mail, ter attentie van Klaas Zijlstra. E-mail: office@asqasubsidies.nl. Of bel met Klaas Zijlstra, directeur. Telefoon: 050-2057887.